otrdiena, 2013. gada 26. februāris

Izlaiduma gads: Kryolan vol.3

Mums bija arī specefekti!

Lūk, vainīgie:

Transparent Blood (mākslīgās asinis), Tears Stick (asaru zīmulis), Blood Capsules LB (asins kapsulas), lejā - Tuplast (rētu pasta).
No kreisās: rētu pasta, rētu pasta + mākslīgās asinis, mākslīgās asinis. Fonā - asins kapsulas.

 Tuplast: lai gan diemžēl man šoreiz gandrīz nemaz nebija vajadzības lietot asinis un rētu pastu, taču grima somā šiem burvīgajiem līdzekļiem bija jābūt. Rētu pasta ir tāds produkts, kas ir paredzēts, lai radītu dažādu ādas bojājumu efektus - jaunas un vecas rētas, tulznas, kā redzams attēlā augšā, palīdzētu mākslīgajām asinīm ieņemt nepieciešamo vietu un formu. Noteikti lieliski piemērots arī Helovīna grimam, ja nu gluži kino neuzņem.

Kryolan piedāvā dažādu veidu mākslīgās asinis, pie manis nonāca Transparent Blood, kas ir īpaši piemērotas tieši kino. Vidēji biezas, sulīgā, dabīgā asiņu krāsā (šim veidam ir pieejami 3 dažādi toņi - gaišas, vidējas un tumšas, šeit redzamās ir tumšās), smaržo pēc Madaras krēmiem, patiesībā pat labāk. Pareizi lietotas spēj izraisīt 100% dabīgu efektu.

Blood Capsules LB - asins kapsulas arī ir divu veidu. Vienas ir ļoti, ļoti ēdamas, ar sarkanu pulverīti iekšā. Aktieris vajadzīgajā brīdī pārkož kapsulu, sajauc pulverīti ar siekalām un spļauj asinis. Otras, kuras man ir tas gods glabāt savā īpašumā, arī, protams, ir nekaitīgas, taču tanīs iekšā ir jau gatavs šķidrums, kas, protams, atvieglo to lietošanu. Iegūtais efekts ir šāds:

Foto: Ingus Drulle, es gan izkadrēju svarīgāko.
Kā redzams, asins krāsa ir diezgan gaiša, taču Kryolan ļoti labi zina, ko dara: iekšējos savainojumus izplūstošās asinis ir tās, kas ir jau sajaukušās ar gaisu, tādēļ to tonis ir gaišāks, oranžīgāks, nekā mums varētu likties vajadzīgs (to man paskaidroja ārsts, kad interesējos, vai tiešām viss ir pareizi). Tātad, uzvar īstenība, nevis stereotipi, jē!
Pati gan vēl neesmu pamēģinājusi (bet noteikti pagaršošu, varbūt pat rīt), bet aktieris diemžēl apgalvoja, ka šīs asinis nav pati garšīgākā lieta, ko viņš ir ēdis, tomēr māksla prasa upurus.

Asaru zīmulis
Un vispēdīgi - Tear Stick - asaru zīmulis. Tā sastāvā ir vasks, mentols un kampars. Ja kadrā vajag saraudināt aktieri, pirms tam zem acīm - ļoti uzmanīgi, acīs ziest iekšā nedrīkst, tas var beigties ar ilgstošām īstām un ļoti sāpīgām asarām - pasmērē šo līdzekli. Mentols lēnām izgaro, viegli kairina acis un palīdz aktierim paraudāt. Jāatzīst, ka ne uz visiem tas iedarbojas vienlīdz labi, citiem vajag ļoti nedaudz, bet citiem, savukārt - diezgan daudz un maksimāli tuvu acij, lai iegūtu vajadzīgo rezultātu.

Tā lūk, kino nekas nav īsts - bet to jau mēs visi tāpat zinām, vai ne? Vai vismaz skumjas par to mierinās doma, ka šī informācija bija interesanta?

Un par filmā izmēģinātajiem produktiem turpinājums sekos...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru