ceturtdiena, 2013. gada 7. februāris

"Izlaiduma gads", vol.1

Jau iepriekš minēju, ka pagājušogad tiku pie savas pirmās "lielās" filmas kā galvenā grimētāja.  Tā ir režisora Andra Gaujas pirmā spēlfilma "Izlaiduma gads". Stāsts - par jaunu skolotāju, kura sāk mācību gadu jaunā skolā, ar smagu audzināmo klasi, plus vēl svaigas ģimenes problēmas. Labā ziņa - ar klasi viņa sadraudzējas. Sliktā - pat pārāk sadraudzējas.

Lūk, tīzeris (no vārda "tease" - ķircināt):


Oficiālā mājaslapa:

http://www.izlaidumagads.lv/

Un Facebook, Draugiem.lv lapas, kur vislabāk var redzēt, ar ko tad mēs tur īsti nodarbojamies:

http://www.facebook.com/izlaidumagads

http://www.draugiem.lv/izlaidumagads/

No 2012.gada maija vidus līdz šī janvāra beigām, tātad, astoņarpus mēnešus šī filma tika pa mazākiem un lielākiem gabaliņiem lēnām filmēta. Bija 3 ārzemju ceļojumi (Parīze, Magnitagorska, Daugavpils), būšanas, nebūšanas (Parīzē metro pazaudēju savu grima koferi + otas = grimētājs trakonamā/bankrotējis - bet beigās atguvu, 500Ls sods režisoram par rāciju neatļautu lietošanu, sabuktēts pilnīgi jauna BMV jumts utt utjpr)puņķi, asaras, alkohols, bezmiegs, pilnīgs pagurums un pilnīga atdošanās un saplūsme ar filmu - es pat nomainīju savu facebook'a statusu uz "precējusies ar Izlaiduma gadu".

Filmas savu grimētājus apgādā ar kosmētiku, tādēļ savējā netiek lietota. Bet mūsu filma, diemžēl, kā daudz kas mūsdienās, bija bezbudžeta/mazbudžeta, tādēļ meklējām producenti meklēja, kā ar mazākiem zaudējumiem iegūt maksimālu efektu.
Daudz ko iegādājos ļoti lētu (Flormar, Essence), šo to piemetu no saviem krājumiem, no kuriem gribēju ātrāk tikti vaļā (jo esmu taupīga meitene, tādēļ laukā mest vēl derīgus produktus negribas) (Avon, viltots MAC), bet visvairāk dabūjām no sponsoriem - Dzintara, kas piešķīra ļoti daudz produktu pilnīgi par brīvu - un Kryolan, kas filmai vajadzīgajiem produktiem deva lielu atlaidi. Abiem pēdējiem par to laipnību esmu ļoti pateicīga, jo viņu devumi man ārkārtīgi palīdzēja darbā, nesagraujot filmas budžetu. Paldies, paldies, paldies!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru