trešdiena, 2013. gada 2. oktobris

Grima un modes vēsture: Senā Ēģipte

Šis un turpmākais - veltījums manām foršajām audzēknēm - lai veicas ieskaitē! Un arī pārējiem lai interesanti un iedvesmojoši!


Sievietes un vīrieša tērps. Sievietei kleita, kas sākas zem krūtīm, lence pār plecu, bet krūtis nenosedz. Vīrietim - gofrēta auduma gurnauts. Abiem apkakles tipa kaklarotas un rokassprādzes, sievietei - arī kājassprādzes.
Parsto cilvēku - vīriešu tērps - balti gurnauti.
Faraona tērps: balts, plāna auduma gurnauts ar zelta jostu un rotājumiem, tāda paša auduma lence pār vienu plecu, apkakles tipa kaklarota, bagātīgi izrotāta, rokasspādzes, faraona cepure/kronis. Pie jostas - pātaga. Ap acīm - melna kontūra, pagarināta deniņu virzienā.
Jaunu meiteņu tērpi: balta auduma kleitas, uz viena sāna - caurspīdīgs lakats, rokassprādzes, kaklarota, galvasrota, auskari. Ap acīm - melna kontūra, kas pagarināta deniņu virzienā.
Valdnieks, par ko liecina kobras rotājums uz pieres un smalkā frizūra. Mugurā - gofrēts gurnauts.

Priesteris gurnautā un ar leopardādas apmetni un pāris baltos tērpos, tikai ar galvasrotām un smaržu konusiņiem uz galvas. Labajā apakšējā stūrī pāra bērni, zēns un meitene, ar bērniem raksturīgo frizūru - noskūtu galvu, uz kuras atstāta viena šķipsna sānos. Meitenei balts tērps.
Sievietes frizūra - sīkas cirtas vai bizītes, gali - tievi, kā bārkstis. Vīrieša frizūra - līdzīga kā bērniem, bet sapīta smalkās bizītēs, tad - vienā lielā un rotāta ar metāla un/vai pusdārgakmeņu pērlītēm. Abiem - melna kontūra ap acīm ar izteiktu ārējo stūrīti.
Sievies frizūras apakšmala rotāta ar metāla pērlītēm, kas iestiprinātas vienādā augstumā. Ap acīm - kontūra ar izteiktu ārējo stūrīti.
Sievietes frizūra rotāta ar metāla rinķīšišiem.

Sieviešu parūkas ar dažādiem pinumu veidiem.
Sievietes frizŗa - bizītes no dabīgajiem matiem.
Sievietes frizūra - dažāda garuma bizītes, sieviešu frizūras ar galvasrotām un smaržu konusiņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru